Ana Sayfa Ekonomi Uluslararası Teknoloji Bankası 2017 Yılında Faaliyete Geçecek…

    Uluslararası Teknoloji Bankası 2017 Yılında Faaliyete Geçecek…

    1487
    0

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, BM önderliğinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinasyonunda Türkiye’de kurulacak Uluslararası Teknoloji Bankasına ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan, Birleşmiş Milletler (BM) heyeti, en az gelişmiş ülkelerin bilim, teknoloji ve inovasyon kapasitelerinin güçlendirilmesi hedefiyle Gebze’de kurulacak Uluslararası Teknoloji Bankası yerleşkesindeki hazırlıkları değerlendirmek üzere Türkiye’ye geleceklerini ve Türkiye ile BM arasında ev sahibi ülke anlaşması hazırlanıp, imzalanacağını açıkladı. İmzadan sonra Gebze’deki ofis alanıyla çalışanlar belirlenecek ve bu yıl Uluslararası Teknoloji Bankası faaliyetlerine başlanacak.

    Uluslararası Teknoloji Bankasının kurulum aşamasında, danışmanlık yapması ve önerilerde bulunması amacıyla Yüksek Düzeyli Uzmanlar Paneli oluşturulduğunu ve değerlendirme konferansları yapıldığını belirten Bakan, 70. BM Genel Kurulunda Uluslararası Teknoloji Bankasının Gebze’de kurulmasına karar verildiğini açıkladı.

    Bakan yapılacak incelemeler sonrasında BM Heyetinin ABD’ye gideceklerini ve sonrasında Türkiye ve BM arasında ev sahibi ülke anlaşmasının hazırlanıp imzalanacağını ifade etti. Yapılacak imzanın ardından Gebze’deki ofis alanı ile çalışanlarının belirleneceğini ve bu yıl Uluslararası Teknoloji Bankasının faaliyete başlayacağını belirten Bakan, Donör ülke Türkiye ilk 5 yıl için yıllık 2 milyon USD mali destek verileceğini söyledi.

    Kaynak: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2016 Yılı Gelir Vergisi Rekortmenleri Listesi
    Sonraki İçerik2017 Ocak-Mart Döneminde Yurt İçinde İkamet Eden 10 Milyon Kişi Seyahate Çıktı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz