Ana Sayfa Vergi Uluslararası Taşıma İşleri KDV’den Muaftır!

    Uluslararası Taşıma İşleri KDV’den Muaftır!

    1647
    0

    3065 sayılı KDV Kanununun 7’nci maddesine göre, Türkiye ile yabancı ülkeler arasında yapılan taşımacılık ile transit taşıma işlerinde, hizmetin (taşıma işinin) iç parkura (Türkiye içinde) isabet eden kısmı Türkiye’de yapılmış sayılır.

    Bu hüküm ile Kanunun 1’inci maddesindeki Türkiye’de yapılan işlemlerin vergiye tabi olacağı hükmü birlikte değerlendirildiğinde, uluslararası taşıma işlerinin sadece iç parkura isabet eden kısmı vergilendirilir.

    ***Uluslararası taşıma işlerinin iç parkur dışına isabet eden kısmı ise verginin konusuna girmez. KDV’den muaftır.

    İç parkur, Türkiye’nin siyasi sınırları içindeki alandır.


    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Tarih: 17 Mart 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2016 – Aralık Döneminde İşsizlik Oranı %12,7 Oldu!
    Sonraki İçerik2017 Yılı Ocak İhracat Birim Endeksi %0,6 Arttı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz