Ana Sayfa Vergi Türkiye’den ABD ürünlerine ek vergi

Türkiye’den ABD ürünlerine ek vergi

973
0

Türkiye’den ABD ürünlerine ek vergi

ABD menşeli ürünlere ek vergi getirilmesiyle ilgili karar resmi gazetede yayımlandı. Resmi gazetede yayımlanan listeye göre ABD’den ithal edilen bazı ürünlere yüzde 140’a kadar ek mali yükümlülükler getiriliyor.

Motorlu taşıtlardan tütün ürünlerine, makyaj malzemeleri ve alkollü içeceklere kadar çok sayıda ürün çeşidine ek vergiler getirilmesini öngören yeni düzenleme ABD’nin Türkiye’ye yaptırım kararına cevap niteliğinde.

En yüksek ek vergi alkollü içkilere

Düzenleme kapsamında, ABD menşeli ürünler arasında en yüksek ek mali yükümlülük alkollü içeceklere geliyor. Buna göre, alkol derecesi yüzde 80’in altında olan alkollü içeceklere yüzde 140 ek vergi uygulanacak.

İkinci sırada yüzde 120 ek vergi oranıyla binek otomobiller ve insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu taşıtlar yer alıyor.

Tütün ürünleri, cilt bakım ve makyaj malzemeleri ile plastik malzemelere de yüzde 60 oranında ek vergi getiriliyor.


Kaynak:Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikDövize, altına veya başka bir değere endeksli menkul kıymetlere ilişkin işlemlerde tevkifat matrahı nedir?
Sonraki İçerikDolar Döviz Alış Kuru Ortalaması (2005 – 2017 arası Yıl Ve Ay Bazında)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz