Ana Sayfa Vergi Turistik Mağazalara Verilen Müşteri Bulma / Götürme Hizmetlerinde KDV Tevkifat uygulaması nasıldır?

    Turistik Mağazalara Verilen Müşteri Bulma / Götürme Hizmetlerinde KDV Tevkifat uygulaması nasıldır?

    1407
    0

    Kısmi Tevkifat Uygulaması
    Turistik Mağazalara Verilen Müşteri Bulma / Götürme Hizmetleri Tevkifat Uygulayacak Alıcılar ve Tevkifat Oranı

    KDV genel uygulama tebliğinin (I/C-2.1.3.1/a) ayrımı kapsamındakilere turizm acentesi, rehber ve benzerlerince verilen müşteri bulma hizmetlerinde, alıcılar tarafından (9/10) oranında KDV tevkifatı uygulanır.
    Kapsam
    Turizm acentesi, rehber ve benzerlerinin turist kafilelerini alışveriş etmeleri için belirli dükkânlara/mağazalara götürmeleri karşılığında bu işletmelerden aldıkları komisyonlar genel oranda KDV’ye tabidir.
    Bu kapsamdaki komisyon ve benzeri ödemeleri yapan işletmeler tarafından komisyon tutarına ait KDV üzerinden tevkifat uygulanır.

     


    Kaynak: KDV Mevzuatı
    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİklim Değişikliği 2007’den Beri ABD’nin 350 Milyar Dolar Kaybetmesine Neden Oldu!
    Sonraki İçerikSpor Kulüplerinin Yayın, Reklâm ve İsim Hakkı Gelirlerine Konu İşlemlerde KDV Tevkifat uygulaması nasıldır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz