Ana Sayfa Çalışma Hayatı Torun Büyütene Devlet Destek Olacak!!!

    Torun Büyütene Devlet Destek Olacak!!!

    1557
    0

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 04 Ocak 2016 tarihinde Reşat Moralı Salonunda 2016 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

    Bu değerlendirmeleri yaparken 2017 yılı için yarı zamanlı çalışacak annelerin kadın istihdamını azaltıcı yönde etkisi bulunacağını belirti.

    İstihdamın azalmaması için çalışan annelere destek amaçlı yeni projeler üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

    Özellikle doğum yapan annelerin daha rahat iş hayatına dönmeleri amacı ile çocukların bakımının anneanne ve babaanne ile yapılmasının desteklendiği yeni bir proje araştırması yapıldığını belirten Bakan, bu proje kapsamında pilot uygulaması çalışmalarının da oluşturulduğunu söyledi.

    Emzirme çağından 3 yaşına kadar olan çocuğun anneanne ve babaannenin evinde daha güvende, daha huzurlu ortamda, anneanne veya babaanneye verilecek destekle daha sağlıklı ortamlar olabileceği değerlendirilmesi yapılıyor.

    Pilot uygulamaların alt yapılarının hazır olduğunu ve 2017 yılında başlatılabileceğini belirten Bakan, 3 ilin pilot bölge olarak seçileceğini yaklaşık bin civarı aileye belirli destek vereceklerini de söyledi.

    Projeden yararlanacak ailelerin belirlenmesinin ardından proje geri dönüşlerinin incelendikten sonra ortaya çıkan sonuçlara göre projenin yaygınlaştırılması hakkında karar verilecek.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Tarih: 5 Ocak 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikÇek Defterlerinin Baskı Şekline, Bankaların Hamile Ödemekle Yükümlü Olduğu Miktar İle Çek Düzenleme Ve Çek Hesabı Açma Yasağı Kararlarının Bildirilmesine Ve Duyurulmasına İlişkin Tebliğ – 20.1.2010
    Sonraki İçerikKimler Sigortalı Sayılmaz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz