Ana Sayfa Vergi Tıbbi cihaz ithal ve teslimlerinde KDV oranı nedir?

    Tıbbi cihaz ithal ve teslimlerinde KDV oranı nedir?

    126
    0

    Tıbbi cihaz ithal ve teslimlerinde KDV oran uygulaması ne şekilde yürütülmektedir?

    1/4/2022 tarihinde yürürlüğe giren 5359 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2007/13033 sayılı BKK eki (II) sayılı listenin 22 nci sırası, “Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Tıbbi Cihaz Yönetmeliği ve İn Vitro Tanı Amaçlı Tıbbi Cihaz Yönetmeliği hükümlerine tabi olan cihazların teslimi ile bunların kiralanması hizmetleri,” şeklinde değiştirilerek, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu bazlı %8 KDV oranı uygulanan tıbbi cihazlar için, güncel mevzuat düzenlemeleri esas alınarak Sağlık Bakanlığı uygulamaları ile uyum sağlanmıştır. (%8 KDV oranı 10 Temmuz sonrası %10 Olarak uygulanmaktadır)

    Bu çerçevede, ilgili sırada sayılan Yönetmelik hükümlerine tabi olan cihazlardan olup olmadığı, açık devlet verisi olarak herhangi bir kullanıcı hesabı gerekmeksizin tüm kullanıcıların erişebileceği https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/vatandas#/ linkinde yer alan “Ürün Takip Sistemi (ÜTS)” Bilgi Bankasından ürün barkodu, marka, model vb. bilgiler ile sorgulama yapılmak suretiyle tespit edilebilmektedir.

    Bu tespit sonucunda; söz konusu Yönetmelik hükümlerine tabi cihaz olduğuna dair ÜTS kaydı bulunan tıbbi cihazların ithal ve tesliminde % 8 oranında, ÜTS kaydı ibraz edilmeyen cihazların ithal ve tesliminde ise genel oranda (%18) KDV uygulanması gerekmektedir. (%18 KDV oranı 10 Temmuz sonrası %20 Olarak uygulanmaktadır)


    Kaynak: GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikAr-Ge Faaliyetinde Kullanılmak İçin Alınan Mobil Cihazlar KDV’den İstisna Mıdır?
    Sonraki İçerikEurobond Geliri Elde Eden Yabancılar Gelir Vergisi Ödeyecek Mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz