Ana Sayfa Basından TESK Çocuk İşçiliği İle Mücadele Edeceklerini Açıkladı…

TESK Çocuk İşçiliği İle Mücadele Edeceklerini Açıkladı…

1573
0

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2018 yılını Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı ilan edileceğini ve bundan sonra daha güçlü şekilde çocuk işçiliği ile mücadele edeceklerini belirtti. TESK Genel Başkanı Palandöken, çocuk işçilerle ilgili UNICEF ile işbirliği yaparak çocuk işçiliğini bitirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Palandöken’in yaptığı yazılı açıklamada çocuk işçiliği ile mücadelede sistem ve birikim olarak hazır olduklarını belirterek, TESK’in çocuk işçiliği ile mücadelede işlevsel kılabileceği bir yapı olan İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grupları (İDDG) sistemi olduğunu ve iş yeri temelli öz-denetim ve rehberlik sistemi olan İDDG’lerin güçlendirilmesi, KOBİ’lerde çocuk işçiliği konusunda işveren bilgi ve farkındalığının artırılması ve çıraklık sisteminin işveren ve öğrenci ayağının desteklenmesi TESK-UNICEF işbirliğinin temel noktaları olacağını açıkladı.

TESK Genel Başkanı çalışan çocukların mesleki eğitime yönlendirilebilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapılması gerektiğini ve hedeflerinin TESK içerisindeki çıraklara yönelik veri tabanı ve izleme sistemi kurmak olduğunu söyledi.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik2017 Ocak-Mart Döneminde Yurt İçinde İkamet Eden 10 Milyon Kişi Seyahate Çıktı!
Sonraki İçerik2017-2018 Yılında Yapılacak Özel Okul Destek Tutarları Ne Kadar Oldu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz