Ana Sayfa Şirketler Teknogirişim Programında İş Planı Nasıl Hazırlanır?

Teknogirişim Programında İş Planı Nasıl Hazırlanır?

1709
0

1- DESTEKLENEN KURULUŞUN HANGİ FAALİYETLERİ YÜRÜTMESİ BEKLENİR?
TÜBİTAK tarafından desteklenen uygulayıcı kuruluşun 1. Aşama kapsamında aşağıdaki faaliyetlerin tamamını ya da bir kısmını yürütmesi beklenir;
1.1- Eğitim:
Temel girişimcilik kavramları, teknoloji odaklı girişimcilik, fikri hakların korunmasına dair yöntemler, temel finans ve muhasebe, ticaret ve vergi mevzuatı vb. konularda eğitim verilmesi,
1.2- Rehberlik hizmeti:
İş fikirlerinin teknik ve ekonomik olarak doğrulanması sürecinde konusunda uzman ve yeterli tecrübeye sahip kişilerin girişimcileri yönlendirmesine yönelik çalışmalar,
1.3- Kuluçka hizmeti: İş fikirlerinin olgunlaştırılması sürecinde toplantı, potansiyel müşterilere sunum gibi faaliyetlerin yürütülebilmesi; girişimcilerin birbirleriyle, potansiyel müşteri ve yatırımcılarla etkileşimde bulunabilmeleri için fiziki mekân ile iletişim altyapısı ve diğer destek hizmetlerinin sağlanması,
1.4- Doğrulama: Hedef müşteri kitlesinin saptanması, müşteri problemlerinin belirlenmesi, değer önerisinin ortaya konması, potansiyel müşterilere sunum yapılması ve piyasa tepkisinin ölçülmesi konularında girişimcinin desteklenmesi.

***TÜBİTAK tarafından 1. Aşama kapsamında uygulayıcı kuruluşlardan belirtilen hizmetlerden farklı desteklerin talep edilmesi durumunda bu husus uygulayıcı kuruluş belirleme çağrısında ayrıca belirtilir.

2- GİRİŞİMCİ HAZIRLADIĞI İŞ PLANINI NASIL SUNAR?
Girişimci, uygulayıcı kuruluşun desteği ile hazırladığı iş planını Teknogirişim sermaye desteği çağrı takvimine uygun olarak PRODİS üzerinden sunar. Uygulayıcı kuruluş, başvurunun TEYDEB’in talep etmiş olduğu biçim ve nitelikte sunulmasından girişimci ile beraber sorumludur. Uygulayıcı Kuruluşun uygun bulmasının ardından iş planı TEYDEB tarafından değerlendirmeye alınır.

***Girişimci aynı Teknogirişim sermaye desteği çağrısında iş fikrini birden fazla uygulayıcı kuruluşa sunabilir. Ancak Aşama 1 kapsamında sadece bir uygulayıcı kuruluşun sunduğu hizmetlerden yararlanabilir.

***TÜBİTAK gerekli gördüğü durumlarda Aşama 1 kapsamında yürütülen iş fikri başvurularının alınması, değerlendirilmesi ve iş planı başvurusunda bulunabilecek girişimcilerin belirlenmesi süreçlerinin tamamını uygulayıcı kuruluş belirlemeden kendi bünyesinde yürütebilir.

Kaynak: TÜBİTAK (07.03.2015 – 239 sayılı Toplantı)

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikİtalya Mukimi Firmanın, Türk Firmasından Gayrimaddi Hak Kullanımı Sebebiyle Elde Ettiği Gelirlerin Vergilendirmesi Nasıl Yapılır?
Sonraki İçerik2017-Nisan Ayında Karşılıksız Çekler 2016-Nisan Ayına Göre %11 Arttı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz