Ana Sayfa Vergi Tecil Faiz Oranı Yıllık Ne Kadar Biliyor musunuz?

    Tecil Faiz Oranı Yıllık Ne Kadar Biliyor musunuz?

    1626
    0

    1- TECİL FAİZ ORANI VE AZAMİ TAKSİTLENDİRME SÜRESİ NE KADARDIR?
    Tecil faizi oranı yıllık % 12’dir. Azami taksitlendirme süresi yasa gereği 36 aydır.

    2- TECİL VE TAKSİTLENDİRİLECEK BORÇLAR İÇİN TEMİNAT OLARAK NELER KABUL EDİLİR?
    Amme borçlusunun alacaklı tahsil daireleri itibarıyla tecil edilen borçlarının toplamı 50.000 TL’ yi (bu tutar dâhil) aşmadığı takdirde teminat şartı aranılmaz. Bu tutarın üzerindeki amme alacaklarının tecilinde, gösterilmesi  zorunlu teminat tutarı 50.000 TL’ yi aşan kısmın yarısıdır.

    Teminat olarak;
    2.1- Para,
    2.2- Bankalar tarafından verilen süresiz teminat mektupları,
    2.3- Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler, (Nominal bedele faiz dâhil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış  değerleri esas alınır.)
    2.4- İlgililer veya ilgililer lehine üçüncü şahıslar  tarafından gösterilen ve vergi dairelerince haczedilen menkul ve gayrimenkul mallar,
    kabul edilir.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikVergi – Pratik Bilgiler
    Sonraki İçerikYatırım Teşvik Belgesi Kapsamında Yapılan İşlemler Nedeniyle Düzenlenen Kâğıtlarla İlgili İşlemler Harca Tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz