Ana Sayfa SGK Suudi Arabistan’da İş Kazası Sonucu Maluliyet ve Ölüm Halinde, Sigortalı ve Varislerin...

    Suudi Arabistan’da İş Kazası Sonucu Maluliyet ve Ölüm Halinde, Sigortalı ve Varislerin Hakları Nelerdir?

    2853
    0

    ARABİSTAN’DA ÇALIŞIRKEN İŞ KAZASI SONUCU MALULİYET VE ÖLÜM DURUMLARINDA SİGORTALI VE VARİSLERİMİN HAKLARI NELERDİR?

    Suudi Arabistan Sosyal Sigortalar Kanunu’nun sadece iş kazaları ve meslek hastalıkları ile ilgili hükümleri ülkedeki yabancılara da uygulanabilmektedir. Bunun için de yabancı işçinin işvereni (kefili) tarafından Suudi Sigorta İdaresine kaydının yaptırılmış ve sigorta primlerinin ödenmiş olması gerekmektedir.

    Sigortalı olmayanlardan iş kazası veya meslek hastalığı sonucu vefat edenlerin geride kalan hak sahiplerine işveren tarafından 27.000 SAR (Suudi Arabistan Riyali) tutarında nakdi meblağ ödenmesi söz konusudur.

    Sigortalıya veya varislerine sağlanacak haklar, kaza sonucunda meydana gelen maluliyetin derecesine göre Kurum’un yetkili kurulu tarafından belirlenmektedir.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikBağış ve yardım olarak şirket kazancının %10’unu verirsek kar dağıtım stopajı ödeyecek miyiz?
    Sonraki İçerikReel Getiriyi Hesaplama (Makroekonomi) (Finans ve Sermaye Piyasaları)

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz