Ana Sayfa Vergi Süper Teşvik Paketinde 10 Yıl Vergi Yok!

    Süper Teşvik Paketinde 10 Yıl Vergi Yok!

    1378
    0

    Maliye Bakanı Naci Ağbal, İhracat Zirvesi 2016’da yaptığı konuşmada Süper Teşvik Paket hakkında bazı bilgiler verdi.
    Farklı kanunlarda AR-GE’ye teşvik veren, gelir ve kurumlar vergisi başta olmak üzere düzenlemelerden bahseden Bakan, bütün düzenlemeleri tek bir AR-GE kanunda topladıklarını açıkladı.

    SÜPER TEŞVİK PAKETİ
    Bakan Teşvik sistemi kapsamında en çarpıcı değişiklik proje bazlı süper teşvik sisteminin olduğunu ve yatırımcıların kendilerine sunulan hazır bir paketi kabul etmek durumunda olmadıklarını belirtti. Yatırımın ölçeğine, alanına ülke için arz ettiği stratejik önemine ve sağlayacağı katma değere bağlı olarak her bir yatırımcı için yatırımcıya özel teşvik belgesi verme imkânını getirildiğini de söyledi.

    TEŞVİK BELGESİ ALINDIĞI ZAMAN 10 YIL SÜRE İLE VERGİ ALINMAYACAK!
    Teşvik belgesi alındığı zaman;
    1- Yapılan o alan ile ilgili 10 yıl süre ile normal bilinen yatırım katkı oranı dışında hiçbir şekilde vergi alınmayacak,
    2- Yapılan Teşvik belgeli yatırımlarda Hazine’ye ait taşınmazları hiçbir ücret ödemeden doğrudan doğruya bu yatırımlarda kullanabilme imkânı verilecek,
    3- Yatırımcılar, normal teşvik sistemimizde olmayan enerji harcamalarına katılan katılım desteği verilecek,
    4- Ayrıca çalıştırılan nitelikli personele ücret desteği verilecek,
    5- Önemli ve ülke için stratejik öneme haiz yatırımlarda yatırıma devlet olarak ortak olunacak. Yatırımcı bir sermaye koyduktan sonra devlet bir sermaye koyacak ve belirli bir amaçla bu faaliyet başlayacak.
    6- Kamu alım garantisi verilecek. Süper teşvik kapsamında yapılacak yatırımlarda ürünün özelliklerine bağlı olarak kamunun ihtiyaçlarına bağlı olarak eğer uzun süreli stratejik amaçlara uygun ise kamunun hali hazırda almakta olduğu bir ürünü bu proje kapsamından doğrudan yatırımcıdan alma olanağı getirilecek.

    Kaynak: Maliye Bakanı Basın Açıklaması

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYüksek Teknoloji Merkezi Kuruluyor!
    Sonraki İçerik2017 Mart Ayında Tüketici Güven Endeksi 67,8 Oldu!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz