Ana Sayfa Makale Suistimal Er Geç Ortaya Çıkar…

    Suistimal Er Geç Ortaya Çıkar…

    1480
    0

    Yalan dörtnala gitse de gerçek adım adım ilerler ama yine de varacağı limana zamanında yetişir!

    Çeşitli kurum ve kuruluşlarda gerçekleştirdiğimiz suistimal incelemelerinde bu çok yerinde Japon atasözünün ne kadar doğru olduğunu, özellikle işletme çalışanlarınca gerçekleştirilen suistimallerin er geç ortaya çıktığını ve bu uygulamaların işletmelere gerçekten önemli olumsuz etkileri olduğunu gözlemlemekteyiz.

    Bazen hiç tahmin edilmeyecek kişi ya da kişi grupları ya da bu kişilerin işletme dışından ilişkili olduğu üçüncü kişilerin de sürece dahil olduğunu yapılar incelemeler sonucunda gözlemlemekteyiz. Bu konularla ilgili olarak şimdiye kadar yapmış olduğumuz inceleme ve denetim çalışmaları sonucunda edindiğimiz deneyimler sonucunda; buna benzer uygulamaların tespitinde ve bir daha tekrarlanmamasında etkin suistimal denetimlerinin payının çok önemli olduğunu biliyoruz.

    Diğer yandan buna ilave olarak çalışanların işine ve iş akdiyle bağlı oldukları şirkete gerçekten bağlı olmalarının ve saygı duymalarının sağlanması amacıyla onlara kendilerini ispat edecekleri, bu suretle yaptıkları işi sevecekleri, kendilerine, işin küçük ya da büyük olmasından bağımsız olarak, sorumlu ve önemli hissedecekleri kariyer fırsatları sunulmasının da önemli katkılar sağlayacağı değerlendirilmektedir.


    Güneri GÖZÜAÇIK,
    19.01.2017,
    Modern YMM,
    İstanbul

    Yazarın Diğer Yazıları İçin Tıklayınız

    Önceki İçerikYurtdışı Borçlanması Hakkında Bilgi Sahibi misiniz?
    Sonraki İçerikAralık 2016 Tefe – Tüfe Oranları Açıklandı!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz