Ana Sayfa Çalışma Hayatı Şirket ortağı olmayan müdürlere huzur hakkı ödenebilir mi?

    Şirket ortağı olmayan müdürlere huzur hakkı ödenebilir mi?

    Huzur Hakkı: Resmi işlerde, belli bir konuyu görüşmek üzere toplanan bir kurulun üyelerine bu görevlerinden dolayı verilen maddi karşılıktır. Huzur hakkı, ücret olarak nitelendirilir ve vergilendirilir.

    172
    0

    Bir firmamız var tek ortaklı ve tek müdürlü bir firma. Bir personeli var yurtdışına çıkıp geliyor. Bu personele SGK işe giriş bildirgesinde ithalat-ihracat müdürü olarak giriş yapıldı. Ancak ticaret odası veya vergi dairesinde bir müdürlüğü bulunmuyor. İngiltere vizesi almak istediğinde vize aracı kurumu demiş ki huzur hakkı yatırılması lazım sana. Bizim bildiğimiz şirket ortağı olmayan bir personelin huzur hakkı alma durumu yok ancak yanılıyor muyuz bilgilerinize ihtiyaç duymaktayız. Şirket ortağı ve ticaret sicilde müdürlüğü olmayan (dışardan müdür de dahil)personele huzur hakkı ödeniyor mu?

    Şirketlerde huzur hakkı sadece ortaklara ödenir. Çalışanlara huzur hakkı ödenmez. Çalışanlara maaş ödenir.


    Huzur Hakkı: Resmi işlerde, belli bir konuyu görüşmek üzere toplanan bir kurulun üyelerine bu görevlerinden dolayı verilen maddi karşılıktır. Huzur hakkı, ücret olarak nitelendirilir ve vergilendirilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBordrolu (bağımlı) çalışan bir mali müşavir grup firması bünyesindeki tüm firmaların beyannamesini gönderebilir mi?
    Sonraki İçerikMükerrer indirilen KDV için düzeltme beyanı mı verilecek?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz