Ana Sayfa Duyurular SGK Tarafından Yapılan Ödemeler 20 Temmuz’dan İtibaren PTT’den Tahsil Edilecek!!!

SGK Tarafından Yapılan Ödemeler 20 Temmuz’dan İtibaren PTT’den Tahsil Edilecek!!!

1314
0

Sosyal Güvenlik Kurumu, tarafından sigortalı ve hak sahiplerine yapılan geçici iş göremezlik, şahıs tıbbi malzemeleri, emzirme yardımı, şahıs sağlık yolluğu yardımı gibi bazı ödemeleri her ayın 8 – 14 tarihleri aralığında, T.C. Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile yapılmaktaydı.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi(PTT) arasında yapılan protokol gereği bu kapsamdaki ödemeler mesai saatleri içerisinde günlük olarak PTT işyerlerinden yapılacak olup, bu ödemelerden dolayı hak sahibinden herhangi bir komisyon ve masraf alınmayacaktır. Konu ile ilgili ödemeler protokol kapsamında 20.07.2017 tarihi itibariyle başlamıştır.

Bu itibarla, Sosyal Güvenlik Kurumundan sigortalı ve hak sahiplerine yapılacak olan (geçici iş göremezlik, şahıs tıbbi malzemeleri, emzirme yardımı, şahıs sağlık yolluğu yardımı vb.) ödemeler hak sahibinin başvurusu halinde PTT işyerlerinden mesai saatleri içerisinde günlük olarak gerçekleştirilecektir.

Kaynak: Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikÜreticiler Dikkat!!! İdari Para Cezaları Artırıldı!!!
Sonraki İçerik2017 – Demirbaş ve Amortisman Sınırı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz