Ana Sayfa SGK SGK Prim Ertelemesi

    SGK Prim Ertelemesi

    1432
    0

    Asgari ücret desteğinden yararlananların prim ödemeleri de ertelenebilecek.
    6770 sayılı Kanun ile 5510 sayılı Kanunu’na eklenen geçici 72 nci madde ile 27.01.2017 tarihinde yürürlüğe girmek üzere asgari ücret desteğinden yararlananlara prim ertelemesi getirilmesi konusunda düzenleme yapılmıştır.
    Buna göre;
    2016 yılı Aralık ayı için 5510 sayılı Kanun’un geçici 68 inci,
    2017 yılı Ocak ve Şubat ayları için ise yukarıda yer verilen geçici 71 inci maddesi kapsamında asgari ücret desteği alanların (Hazine katkısı) ilgili aylarda dikkate alınacak prim ödeme gün sayısının günlük 60 TL ile çarpımı sonucu bulunacak sigorta primine esas kazanç tutarı üzerinden hesaplanacak;
    2016 yılı Aralık, 2017 yılı Ocak ve Şubat aylarına ait sigorta prim tutarlarını, sırasıyla 2017 yılı Ekim, Kasım ve Aralık ayları içerisinde SGK’ca belirlenecek tarihe kadar ertelenerek ödenebilecektir.

     

    Güneri GÖZÜAÇIK –YMM
    Modern YMM – İstanbul

    Tarih: 2 Şubat 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi,  gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTeşvik Ve Desteklerle İlgili 6770 Sayılı Kanun’un Getirdiği Yeni Avantajlar Neler?
    Sonraki İçerikİşletme Sermayesi Konusuna Bir Çözüm Olarak Faktoring!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz