Ana Sayfa SGK SGK cenaze ödeneği nereden alınabilir?

SGK cenaze ödeneği nereden alınabilir?

4392
0
SGK cenaze ödeneği nereden alınabilir?
Cenaze ödeneği ödemeleri

Cenaze ödenekleri, Kurumun gönderdiği bilgiler doğrultusunda, herhangi bir PTT işyerinden, T.C. Kimlik Numarası veya Kurum sicil numarası ile sorgulanarak tatil günleri dışındaki günlerde mesai saatleri içerisinde herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın ilgilinin kendisine veya vekil, vasi veya kayyımlarına kimlik tespiti (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport gibi soğuk damgalı belgeler) yapılmak suretiyle usulüne göre yapılacaktır.

Ancak, alıcının PTT ye bildirdiği adresinde bulunamaması durumunda söz konusu ödemeler dağıtıcılar tarafından alıcının bildirdiği adresine en yakın PTT işyerine teslim edilecektir.

Alıcının ödemenin ihbar olarak bırakıldığı PTT işyerine telefon ederek ödemesinin konutuna getirilmesini istemesi durumunda, ödeme alıcının konutuna ikinci defa ücretsiz olarak götürülecektir. İkinci defa da konutta yapılamayan ödemeler 1 (bir) ay süreyle bekletilecek, 1 (bir) ayın sonunda Kuruma iade edilecektir.

Cenaze ödeneklerinin konutta teslimi her hafta pazartesi günü yapılacaktır.

Konutta teslim işlemi de dahil olmak üzere, ilgililerden ne ad altında olursa olsun herhangi bir ücret veya masraf alınmayacaktır.

Kurum tarafından sigortalı veya hak sahipleri adına gönderilen cenaze ödeneğinin 2 (iki) ay süre ile hareket görmemiş olması halinde, her ay sonu PTT tarafından şahıs bazında geriye yönelik kontrol edilerek ödemesi yapılan kişiler adına Kurumun gönderdiği tüm tutarlar, iadesi yapılan ödemeler için ödenen komisyon miktarları ile birlikte Kurumun T.C. Ziraat Bankası Ankara Kurumsal Bankacılık Şubesi nezdindeki TR110001001745377120885002 nolu hesabına 2 (iki) nci ayı takip eden 6 (altı) iş günü içinde defaten aktarılacaktır.

PTT, aktarılan hesap bakiyelerine ilişkin bilgileri, Kurum tarafından belirlenen formatta hazırlayarak, elektronik ortamda aktarma tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü içinde Kuruma verecektir.

4/1-(b) kapsamındaki sigortalı ve hak sahiplerinin cenaze ödeneği, T.C. Ziraat Bankası şubelerinden ödenmektedir.


Kaynak: SGK Genelge
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikEv hizmetlerinde 10 günden az süreli yabancı uyruklu çalıştırılabilir mi?
Sonraki İçerikEv hizmetlerinde ayda 10 günden az sigortalı çalıştıranlar her defa müracaat edecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz