Ana Sayfa Vergi Serbest Bölgelerdeki Ödemeler Artık Türk Lirası Olarak Yapılacak!

    Serbest Bölgelerdeki Ödemeler Artık Türk Lirası Olarak Yapılacak!

    1950
    0

    Serbest Bölgelerde dövizle ödeme zorunluluğu artık kalktı. Bakanlar Kurulu Kararı ile Serbest Bölgelerde ödemeler Türk Lirası ile yapılacak.

    Buna göre;
    1- Serbest Bölgeler ile diğer ülkeler arasındaki ticarete ilişkin ödemeler Türk Lirası ile yapılabilir.
    2- Kira, ruhsat, izin, belgeler ile işleticiler tarafından sağlanan hizmet ve faaliyetlere ilişkin tarife ve ücretler Türk Lirası üzerinden belirlenecek ve ödenecektir.
    3- Tarifelerin Türk Lirası olarak belirlenmesine ilişkin işlemler bu Kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içerisinde tamamlanacaktır. (bu işlemler ilişkin usul ve esaslar Ekonomi Bakanlığınca belirlenecektir.)

    ***16.05.1985 tarihli ve 85/9801 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Serbest Bölgelerde Türk Lirasıyla Yapılabilecek Ödemelere dair yürürlükten kaldırılmıştır.

    Kaynak: Resmi Gazete (11.05.2016 – 30063)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017 – Mart Dönemi Bankalarca Kullandırılan Kredilerin Sektörel Dağılımı!
    Sonraki İçerikTürkiye’deki Tutuklu Ve Hükümlü Sayısını Biliyor musunuz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz