Ana Sayfa Vergi Şahıs firmaları açılışı kaç gün içinde vergi dairesine bildirmelidir?

    Şahıs firmaları açılışı kaç gün içinde vergi dairesine bildirmelidir?

    Mükellefler İşe başlamayı, işe başlama tarihinden itibaren on gün içinde vergi dairesine bildirmelidir

    103
    0

    Mükellefler;

    -İşe başlamayı, işe başlama tarihinden itibaren on gün içinde,

    – İşi bırakma ve değişiklikleri (iş yeri adresi değişikliği, iş değişikliği ve işletme değişikliği), bildirilecek olayın vukuu tarihinden itibaren bir ay içerisinde,

    – Şehir ve kasabalarda yeni inşa ettirdikleri binaları ve inşaat bitmeden kullanılmaya başlanan kısımlarını halin vukuu tarihinden itibaren iki ay içinde,

    Dijital Vergi Dairesi (İnteraktif Vergi Dairesi) aracılığıyla, vergi posta ile bildirmek zorundadır. Bildirimlerin zamanında  Bildirimlerin zamanında yapılmamış olması halinde Vergi Usul  Kanunu kapsamında usulsüzlük cezası uygulanır.

     


    Kaynak: GİB Rehber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÜreticiden alım satım yapan kişi hesabına nihai müşteriye gönderilen ürünlerin sevk irsaliyesini kim düzenleyecek?
    Sonraki İçerikDefter Beyan Sisteminde Tutulan Defterler Ayrıca Kağıt Ortamında Saklanacak Mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz