Ana Sayfa TTK Poliçelerde Vade Nasıl Belirlenir?

    Poliçelerde Vade Nasıl Belirlenir?

    2728
    0

    1- POLİÇELERDE VADE NASIL BELİRLENİR?
    Bir poliçe;
    1.1- Görüldüğünde,
    1.2- Görüldükten belirli bir süre sonra,
    1.3- Düzenlenme gününden belirli bir süre sonra,
    1.4- Belirli bir günde,
    ödenmek üzere düzenlenebilir.

    ***Vadesi başka şekilde yazılan veya birbirini takip eden çeşitli vadeleri gösteren poliçeler batıldır.

    2- GÖRÜLDÜĞÜNDE ÖDENECEK POLİÇE NEDİR?
    2.1-
    Görüldüğünde ödenmek üzere düzenlenen poliçe ibrazında ödenir. Böyle bir poliçenin düzenlenme gününden itibaren 1 yıl içinde ödenmesi için ibrazı gerekir. Düzenleyen bu süreyi kısaltabileceği gibi, daha uzun bir süre de belirleyebilir. İbraz süreleri cirantalar tarafından kısaltılabilir.
    2.2- Düzenleyen, görüldüğünde ödenecek bir poliçenin belirli bir günden önce ödenmek üzere ibraz edilmeyeceği hakkında şart koyabilir. Bu takdirde ibraz süresi o tarihten başlar.

    3- GÖRÜLDÜKTEN BELİRLİ BİR SÜRE ÖDENECEK POLİÇE NEDİR?
    3.1-
    Görüldükten belirli bir süre sonra ödenecek bir poliçenin vadesi, kabul şerhinde yazılı tarihe veya protesto tarihine göre belirlenir.
    3.2- Kabul şerhinde tarih gösterilmemiş ve protesto da çekilmemiş olursa poliçe, kabul eden hakkında, kabule ibraz için öngörülmüş bulunan sürenin son günü kabul edilmiş sayılır.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2016’da Kültürel Mal İhracatı 19,1 Milyar Lira
    Sonraki İçerikSGK, Muhtasar Tek Beyan Uygulaması Ertelendi!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz