Ana Sayfa Vergi Personele ödenen yol paraları bordroya eklenince SGK ve G.V. tabi midir?

    Personele ödenen yol paraları bordroya eklenince SGK ve G.V. tabi midir?

    93
    0

    Personele ödenen yol paraları bordroya eklenince SGK ve G.V. tabi midir?

    Çalışılan her gün için 56 TL GV den istisnadır. Fazlası GV’ye tabidir.

    Yol yardımı ya da yol parası ise sigortalıya işe gidip gelebilmesinde destek olarak verilen ek bir ödeme olup sigorta primine tabidir. İstisna yoktur.

    İşçiye verilen nakit yol yemek yardımı ve iş için harcadığı yol ücretlerinde vergi ve sigorta durumu nedir?

    1-Yemek bedeli Bordroya eklenir. Çalışılan gün sayısı x 110 TL tutarı Vergi matrahından indirilir. 110 TL’nin üstünde ödeme yapılması halinde GV kesintisi yapılır.

    2-Yol bedeli bordroya eklenir. Çalışılan gün sayısı x 56 TL tutarı Vergi matrahından indirilir. 56 TL’nin üstünde ödeme yapılması halinde GV kesintisi yapılır.

    Yol bedelinin bilet, elektronik bilet vb. şeklinde verilmesi halinde istisna uygulanır. Nakit yol parası için gelir vergisi ve SGK primi istisnai uygulanmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMotosikletin kredi faizi gider yazılabilir mi?
    Sonraki İçerikHalka açık şirkette çalışan SMMM unvanına sahip kişi aynı zamanda büro açabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz