Ana Sayfa Vergi ÖTV mükellefiyeti olanlar boş da olsa beyanname verecek mi?

    ÖTV mükellefiyeti olanlar boş da olsa beyanname verecek mi?

    172
    0

    İlk defa ÖTV mükellefiyeti açacağız. Mükellefiyet açıldıktan sonra boş dahi olsa beyanname verme zorunluğu var mıdır? Ürün, ÖTV liste 1b de yer almaktadır beyanname kodunu biliyor musunuz?

    ÖTV 1b listesi mükellefi olanlar boş ta olsa beyanname vermelidir.

     

    NOT:

    ÖTV Kanunu’nun 1’nci maddesinin “b) (II) sayılı listedeki mallardan kayıt ve tescile tâbi olanarın ilk iktisabı,” kapsamında araçlar girmektedir.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSMMM hizmeti Home-ofis olarak icra edilebilir mi?
    Sonraki İçerikİthalatların BA bildirimi yapılırken GV matrahı mı yoksa KDV matrahı mı bildirilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz