Ana Sayfa Mevzuat Otomatik bilgi değişimi kapsamında yabancı ülkeler sadece Türk bankalarından mı bilgi alınıyor?

Otomatik bilgi değişimi kapsamında yabancı ülkeler sadece Türk bankalarından mı bilgi alınıyor?

105
0

Sadece Türk bankalarından mı bilgi alınıyor?

Yabancı finansal kuruluşların Türkiye’de bulunan şubeleri ile Türkiye’de kurulu finansal kuruluşlar Gelir İdaresi Başkanlığına bilgi göndermektedir. Türk finansal kuruluşlarının yurtdışı şubeleri ise bulundukları ülkenin mevzuatına tabi olup, bu kuruluşlardaki müşteri bilgilerinin Türkiye (Gelir İdaresi Başkanlığı) üzerinden diğer ülkelere otomatik bilgi değişimi kapsamında gönderilmesi söz konusu değildir.

Örnek: İsveç bankası SB’nin Ankara şubesi finansal hesap bilgilerini Gelir İdaresi Başkanlığa bildirir.

Örnek: Türk bankası olan ABC Bankasının Stockholm şubesi ise İsveç mevzuatına tabi olacağından İsveç Vergi İdaresine bildirim yapar.


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikBankalar gibi finansal kuruluşların bir süredir müşterilerden beyan ve belge istemesi otomatik bilgi değişimi için midir?
Sonraki İçerikFinansal Bilgilerin Otomatik Paylaşımı Kapsamında Hangi Kuruluşlar Bildirim Yapmaktadır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz