Ana Sayfa Mevzuat Otomatik bilgi değişimi geçmiş yılları kapsamakta mıdır?

Otomatik bilgi değişimi geçmiş yılları kapsamakta mıdır?

Çok taraflı anlaşma kapsamında otomatik bilgi değişimi 2019 ve 2020 yılına ilişkin bilgilerin karşılıklılık sağlanan ülkelerle 2021 yılında değişimi ile başlamıştır. 2021 yılı bilgileri takvimine uygun olarak 2022 yılında paylaşılmış olup takip eden yıllarda da bilgi değişimi, takvimine uygun olarak gerçekleştirilecektir.

137
0

Otomatik bilgi değişimi geçmiş yılları kapsamakta mıdır?

Çok taraflı anlaşma kapsamında otomatik bilgi değişimi 2019 ve 2020 yılına ilişkin bilgilerin karşılıklılık sağlanan ülkelerle 2021 yılında değişimi ile başlamıştır. 2021 yılı bilgileri takvimine uygun olarak 2022 yılında paylaşılmış olup takip eden yıllarda da bilgi değişimi, takvimine uygun olarak gerçekleştirilecektir. Bu tarihlerden önceki yıllara ilişkin otomatik bilgi değişimi yapılması söz konusu değildir. Norveç ve Letonya ile ise otomatik bilgi değişimi kapsamında 2018 ve 2019 yıllarında karşılıklı olarak bilgi paylaşımı yapılmıştır.

Otomatik bilgi değişimi kapsamında olmamakla birlikte, talep üzerine bilgi paylaşımı uzun yıllardır çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşmaları çerçevesinde geçmiş yıllara ilişkin sürdürülmektedir. Vergi Konularında İdari Yardımlaşma Sözleşmesi çerçevesinde de 01.01.2019 tarihi ile başlayan dönemlere ilişkin olarak talep üzerine bilgi değişimi yapılması mümkündür.


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikOtomatik finansal bilgi değişimi sistemi nasıl çalışıyor?
Sonraki İçerikOtomatik bilgi değişimi kimlerin bilgileri değişime tabi tutulmaktadır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz