Ana Sayfa SGK Ödenmiş olan askerlik borçlanması iade alınabiliyor mu?

    Ödenmiş olan askerlik borçlanması iade alınabiliyor mu?

    4008
    0

    Ödenmiş olan askerlik borçlanması iade alınabiliyor mu? şöyle bir şey duydum emekli aylığı başvurusu yapılmadıysa geri alınabiliyor deniyor bu konu hakkında bilgi almak istiyorum aynı şekil doğum borçlanması da dahil.

    Sigortalıya ait süreler (askerlik, doğum vs.) hak sahiplerince 5510 sayılı Kanunun 41 inci maddesi esaslarına göre borçlanıldıktan sonra, ölüm (dul – yetim) aylığına hak kazanılmaması ya da tahsis talep (ölüm aylığı başvuru) tarihinden önce olmak şartıyla yapılan borçlanmadan vazgeçilmesi halinde de borçlanma tutarı borçlanmayı yapan hak sahibine iade edilir. Kısmi iade verilmez tamamı iade edilir ve günleri silinir.


    Emekliliğe başvuru yapılmamışsa/emekli olunmamışsa askerlik borçlanması iade alınabilir. Emekli olunmuşsa askerlik borçlanmasının iade alınması mümkün değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTemel senaryosunda düzenlenen fatura iade işlemi yapılmadan taraflarca sadece kayıtlara alınmasa olur mu?
    Sonraki İçerikTürkiye içindeki bir firmaya dövizlik teknik servis (hizmet) faturası düzenlenebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz