Ana Sayfa Çalışma Hayatı MEB İle Organize Sanayi Bölgeleri Arasında Mesleki Lise Protokolü İmzalandı!

    MEB İle Organize Sanayi Bölgeleri Arasında Mesleki Lise Protokolü İmzalandı!

    1417
    0

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Milli Eğitim Bakanlığı ile koordinasyon içinde çalışacaklarını belirterek, ülkedeki tüm Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri yani teknik kolejler kurulacağını bildirdi. Bakan Özlü, amaçlarının yaklaşık 300 OSB içinde en az 300 teknik kolej kurmak olduğunu ifade etti.

    Bakan, Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşerek, yapılan protokolle Türkiye’nin rekabet gücü ve refahını artırmak, sürekli kılmak için daha yenilikçi, ileri teknolojili ve yüksek katma değerli üretim yapısına geçişte zorunlu olan mesleki eğitim sistemini güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

    Bakan, atölye ve laboratuvar öğretmenlerine OSB’lerde var olan sektörlere yönelik işbaşı eğitimleri vereceklerini, öğrencilere ise OSB’lerdeki işletmelerde beceri eğitimi ve staj imkânları sağlayacaklarını ifade etti.

    Ayrıca OSB’lerdeki mevcut çalışanlara yönelik meslek geliştirme ve uyum kursları açılacak ve OSB’lerde teknik kolej yaptırılarak, yapılan teknik kolejlerin bina yapım işlerinin krediyle desteklenmesini sağlayacaklarını da belirtti.

    Kaynak: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017 – Mart İhracat %13 Arttı!
    Sonraki İçerik50 Euro Banknotlarında Değişim!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz