Ana Sayfa Vergi Kreş ve Gündüz Bakımevleri ile Eğitim ve Öğretim İşletmelerinde Gelir Vergisi Kazanç...

    Kreş ve Gündüz Bakımevleri ile Eğitim ve Öğretim İşletmelerinde Gelir Vergisi Kazanç İstisnası

    Özel kreş ve gündüz bakımevleri ile okul öncesi eğitim, ilköğretim, özel eğitim ve orta öğretim özel okullarının işletilmesinden elde edilen kazançlar, ilgili Bakanlığın görüşü alınmak suretiyle Hazine ve Maliye Bakanlığının belirleyeceği usul ve esaslar çerçevesinde beş vergilendirme dönemi gelir vergisinden istisna edilmiştir.

    113
    0

    Özel kreş ve gündüz bakımevleri ile okul öncesi eğitim, ilköğretim, özel eğitim ve orta öğretim özel okullarının işletilmesinden elde edilen kazançlar, ilgili Bakanlığın görüşü alınmak suretiyle Hazine ve Maliye Bakanlığının belirleyeceği usul ve esaslar çerçevesinde beş vergilendirme dönemi gelir vergisinden istisna edilmiştir. İstisna, kreş ve gündüz bakımevleri ile okulların faaliyete geçtiği vergilendirme döneminden itibaren beş vergilendirme dönemi için geçerlidir.

    Söz konusu istisna uygulamasına ilişkin açıklamaların yer aldığı 254 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde, 295 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile değişiklik yapılmıştır. 295 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinin yayımlandığı 23/12/2016 tarihi itibariyle yürürlüğe giren söz konusu değişiklikle birlikte Gelir Vergisi Kanununun 20 nci maddesinde yer alan eğitim ve öğretim işletmelerinde kazanç istisnasından yararlanmak için Gelir İdaresi Başkanlığına başvuru şartı aranmamakta olup, mükellefler 254 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğinde yer alan açıklamalar çerçevesinde, kendilerine verilen kurum açma izin belgesiyle faaliyete geçtikleri vergilendirme döneminden itibaren söz konusu istisnadan yararlanabilecektir.

    Bahse konu istisnadan faydalanan özel eğitim ve öğretim işletmelerinin, elde ettikleri kazançlarına ilişkin olarak yıllık gelir vergisi ve geçici vergi beyannamesi vermesi gerekmekte olup istisna kapsamındaki söz konusu kazançlar yıllık gelir vergisi beyannamesinde “istisna edilen kazançlara ilişkin bildirim’’ bölümüne, geçici vergi beyannamelerinde ise “istisnalar” bölümüne dahil edilecektir.

    Önceki İçerikSerbest Bölgelerde Elde Edilen Kazançlara İlişkin Gelir Vergisi İstisnası
    Sonraki İçerikSosyal Medya İçerik Üretenlerin Kazançlarını Gelir Vergisinden İstisna Edebilmeleri İçin Ne Yapması Gerekir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz