Ana Sayfa Vergi Kredi Kartıyla İnternetten MTV Öderken Dikkat!

    Kredi Kartıyla İnternetten MTV Öderken Dikkat!

    6462
    0

    İNTERNET VERGİ DAİRESİNDE MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNİN KREDİ KARTIYLA ÖDENMESİ ESNASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR NELERDİR?
    İnternetten vergi dairesinde MTV ödenirken dikkat edilmesi gereken hususlar;

    1- Plaka bitişik yazılacak özel plaka Hayır seçilecek.
    2- Gerçek kişiler TC kimlik numarası, Tüzel kişiler Vergi kimlik numarası ile işlem yapacaklar.
    3- Tahsilat belgesini resmi işlemlerde kullanmak isteyenler; Tahsilat belgesinin bilgisayar çıktısı şeklinde alındıktan sonra vergi dairesine onaylatarak resmi işlemlerde kullanabilirler.
    4- Vadesi geçmiş motorlu taşıtlar vergisinin kredi kartıyla ödenmesi; kredi kartıyla ödeme yaparken vadesi geçmiş MTV satırı tıklanabiliyorsa ödeme yapılabilir.
    5- Beyaz ekran geldiğinde yoğunluktan kaynaklanıyor.
    6- Lütfen bekleyiniz uyarısı ekranda sürekli gözüktüğünde bankanın yoğunluğundan kaynaklanmaktadır.
    7- Kredi kartı geçersizdir uyarısında Kredi kartının türü seçilecek ve kredi kartı numarasının ilk 8 rakamı yazılacak.
    8- Yukarıda açıklanan sorunların haricinde mtvvd@gelirler.gov.tr adresine mail atıldığında şube mailin geliş sırasına göre cevap vermektedirler.
    9- Askıda işlem kaldı uyarısı; bankadan olumlu veya olumsuz geri bildirim yapılmadığı için bu uyarı geliyor. Uyarı için belirli bir süre (5 dakika gibi) veriliyor, bu sürenin sonunda işlemleri tekrar denemek gerekiyor. Buna rağmen uyarı devam ediyorsa banka ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikMotorlu Taşıtlar Vergisi Bankadan Ödenir mi?
    Sonraki İçerikLondra Ve Alman Borsaları Ayrılıyor mu?!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz