Ana Sayfa Duyurular Kimlerin kira geliri beyannamelerini doldurmalarına yardım edilecektir.

Kimlerin kira geliri beyannamelerini doldurmalarına yardım edilecektir.

1171
0

Kimlerin kira geliri beyannamelerini doldurmalarına yardım edilecektir. 

2017 yılında, sahip oldukları mal ve hakları kiraya verenlerin 1 Ocak 2017 – 31 Aralık 2017 dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için 2018 yılının MART ayının 1 inci gününden 26ncı günü akşamına kadar beyanname vermeleri gerekmektedir.

Bu kapsamda, sadece kira geliri elde eden 60 yaşını doldurmuş mükellefler ile engellilik veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olan mükelleflerin, randevu almaları halinde adreslerine gidilerek beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olunacaktır.

Bu işlem için ilgili mükellefler 444 0 189 Vergi İletişim Merkezini (VİMER) arayarak randevu alabilirler.


Kaynak:GIB Duyuru 01.03.2018

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikYabancı Çalışma İzni Verilecek Kilit Personel İçin Hangi Belgeler Gereklidir?
Sonraki İçerikKira Geliri Beyannameleri Ne Zaman ve Nereye Verilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz