Ana Sayfa Vergi Kimler Yazarkasa Kullanmak Zorundadır?

    Kimler Yazarkasa Kullanmak Zorundadır?

    2664
    0

    1- KİMLER ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZI KULLANMAK MECBURİYETİNDEDİR?
    1.1-
    Satışı yapılan malları aynen veya işlendikten sonra satışını yapanlar dışındaki kimselere satan veya aynı kimselere hizmet  veren birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, ödeme kaydedici cihaz kullanmak mecburiyetindedirler.

    1.2- Ödeme kaydedici cihazlar kullanılarak verilen satış fişleri ve rulolar yukarıda sayılan mükelleflerin fatura vermek mecburiyetinde olmadıkları satışların ve yaptıkları işlerin belgelendirilmesinde kullanılır ve fatura yerine geçer.

    2- ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZ KULLANMA MECBURİYETİ SÜRE VAR MIDIR?
    Yeni işe başlayan ve  sonradan mecburiyet kapsamına giren mükelleflerin ödeme kaydedici cihazları kullanma  mecburiyetleri işe başlama ve mecburiyet kapsamına girme tarihinden itibaren 30  gündür.
    Bu süre, mükelleflerin kalkınmada  birinci ve ikinci derecede öncelikli yörelerdeki faaliyetleri ile ilgili olarak  60 gün olarak belirlenmiştir.

    Kaynak: Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikVergi Borcunu Taksitle Ödeyebilir misiniz?
    Sonraki İçerikEngellilik İndiriminden Yararlanmak İçin Ne Yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz