Ana Sayfa Vergi Kentsel Dönüşüm Kapsamında Yapılan Konutların Tesliminde KDV Oranı Yüzde Kaçtır?

    Kentsel Dönüşüm Kapsamında Yapılan Konutların Tesliminde KDV Oranı Yüzde Kaçtır?

    153
    0

    Kat karşılığı inşaat yapımı işinde, Kentsel dönüşüme tabi olan bir bölgede yeni çıkan 7346 sayılı KDV kanununa göre satışı yapılacak olan daire ve iş yerlerine ait faturalarda ki geçerli KDV oranı nedir?

    16/05/2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki Kanun (Kentsel dönüşüm Kanunu) kapsamında rezerv yapı alanı ve riskli alan olarak belirlenen yerler ile riskli yapıların bulunduğu yerlerdeki konutların teslimlerinde KDV % 1 olacaktır.

    İş yerlerinin tesliminde ise oran % 20 olacaktır.

    Not:7346 Sayılı kanun ile bu konun ilgisi yok.

    KDV oranlarının değiştirilmesi 7346 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile olmuştur.
    Kanun ile Cumhurbaşkanlığı kararı farklı mevzuattır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPastanelerde Oturarak Verilen Yeme İçme Hizmetinde KDV Oranı Nedir?
    Sonraki İçerikSosyal Yardım Alanlarla Gelir Vergisi Ve Damga Vergi Muafiyeti Var Mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz