Ana Sayfa Vergi KDV’ye Göre İthalat İstisnası!

    KDV’ye Göre İthalat İstisnası!

    3075
    0

    1- KDV KANUNUNA GÖRE HANGİ TESLİM VE HİZMETLER VERGİDEN İSTİSNADIR?
    Aşağıdaki teslim ve hizmetler vergiden müstesnadır,
    1.1- KDV Kanuna göre teslimleri vergiden istisna edilen mal ve hizmetlerin ithali,
    1.2- 4458 sayılı Gümrük Kanununun 167’nci maddesi geçici ithalat ve hariçte işleme rejimleri ile geri gelen eşyaya ilişkin hükümleri kapsamında gümrük vergisinden muaf veya müstesna olan eşyanın ithali, (Bu Kanunun 11 inci maddesinde düzenlenen ihracat istisnasından yararlanarak ihraç olunan ancak, Gümrük Kanununun 168,169 ve 170 inci maddelerinde belirtildiği şekilde geri gelen eşyanın ithalat istisnasından faydalanabilmesi için, bu eşyayla ilgili olarak ihracat istisnasından faydalanılan miktarın gümrük idarelerine ödenmesi veya bu miktar kadar teminat gösterilmesi şarttır.)
    1.3- Gümrük Kanunundaki transit ve gümrük antrepo rejimleri ile geçici depolama ve serbest bölge hükümlerinin uygulandığı mallar,

    2- GERİ GELEN EŞYADA İSTİSNAYA DÂHİL OLMAYAN HALLER NELERDİR?
    Gümrük Kanununa göre geri gelen eşyanın,
    2.1- Dışarıda bir işleme tabi tutulması,
    2.2- Asli kısmına bir ilave yapılması halinde eşyanın kazandığı değer farkı,
    istisnaya dahil değildir.

    Kaynak: Katma Değer Vergisi Kanunu

    Tarih: 8 Mart 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikSerbest Meslek Erbaplarının İş Yeri Kira Ödemeleri Nereden Yapılmalıdır?
    Sonraki İçerikVUK’a Göre Muhtarın Görevi Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz