Ana Sayfa Vergi Kapanış yapan şahıs firması işletmede kayıtlı aracı kendine mi fatura edecek?

    Kapanış yapan şahıs firması işletmede kayıtlı aracı kendine mi fatura edecek?

    499
    0

    Faaliyeti sona eren şahıs firmasında kapanış işlemleri için adına ve firmasına kayıtlı hususi aracın satışı işlemini yaparken nasıl bir yol izlenmelidir? Sadece adına fatura kesilmesi yeterli mi noter sözleşmesine gerek var mı?

    Taşıt satışları için mutlaka noter işlemi yapılır. Aktifte kayıtlı taşıtlar için ayrıca fatura düzenlenir.

    Şahıs firmasının sahibi aracı 3’üncü bir kişiye satamazsa veya satmazsa buna ilişkin satış faturasını kendi adına düzenleyecektir. Araç sahibi şahsın kendi olacağı için noterde kendi kendine satış yapamayacağı için bu işlem özelinde ayrıca noter işlemine gerek yoktur. Ferdi işletmenin e-Arşiv fatura veya e-Fatura sisteminden kendi şahsı adına fatura düzenlemesi yeterli olacaktır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDövizli yapılan bir alışı iade ederken hangi kuru kullanacağız?
    Sonraki İçerikMotosiklet ve otomobil için yapılan akü satışı için GEKAP beyanı verilecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz