Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşverenin Önerdiği Görevde Çalışmak İstemezseniz İş Sözleşmenizi Fesh Edebilirsiniz!

    İşverenin Önerdiği Görevde Çalışmak İstemezseniz İş Sözleşmenizi Fesh Edebilirsiniz!

    1550
    0

    ÇALIŞANIN KENDİSİNE ÖNERİLEN YENİ POZİSYONU KABUL ETMEMESİ DURUMUNDA İŞVERENİN YAPTIRIM HAKKI DOĞAR MI?
    Sözleşmede iş değişikliklerinin çalışan tarafından kabul edileceği yönünde bir madde bulunması halinde, işverene bu konuda istediği değişiklikleri yapabilme olanağı vermektedir.

    Yapılan değişiklikleri işçinin kabul etmemesi durumunda, sözleşmede yer alan bu hükme dayanılarak sözleşmeye aykırılık gerekçesiyle iş sözleşmesi fesih edilebilir. Sözleşmedeki hüküm açık bir biçimde bu konuya yer verdiğinden, aksi yönde bir hak iddia etmek mümkün olmayacaktır.

    Kaynak: İş Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikOn dördüncü Louis nerede hata yaptı?
    Sonraki İçerikTüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Sepeti (Makroekonomi)

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz