Ana Sayfa Çalışma Hayatı İki iş yerinde birden sigortalı görünen bir kişi işten çıkartılırsa işsizlik maaşı...

    İki iş yerinde birden sigortalı görünen bir kişi işten çıkartılırsa işsizlik maaşı alabilir mi?

    734
    0

    İki işte çalışan sigortalı kadın ilk işyerinden 31 Ocak da evlilikten dolayı çıkış yapacaktır. 2. işyerinde ise 10 gündür çalışıyor ve 15 Şubat’ta işten çıkaracaklarını bildirmişler. Bu vatandaş işsizlik maaşı alabilir mi?

    İşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Koşulları

    -Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,

    -Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,

    -Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

    -Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurulması gerekmektedir.


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTüketici hakem heyetlerinin görevi nedir? Tüketici hakem heyetleri kimlerden oluşur?
    Sonraki İçerikİşletici Kuruluş Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz