Ana Sayfa Çalışma Hayatı İbraname iş akdinin feshinden 1 ay sonra mı imzalanmalıdır?

    İbraname iş akdinin feshinden 1 ay sonra mı imzalanmalıdır?

    İşten çıkış halledinde ibra tarihi itibariyle sözleşmenin sona ermesinden başlayarak en az 1 aylık sürenin geçmiş olması,

    195
    0

    İşçinin işten ayrılırken tüm hakları banka kanalıyla ödendikten sonra 1 ay geçmeden ibranamenin imzalanması ibranameyi geçerli kılar mı? Ödeme yapıldığı gün ibranamenin imzalanmasında bir sakınca olabilir mi?

    İbranamenin geçerlilik şartları merak edilen bir konudur.

    İbranamenin geçerli olabilmesi için gereken şartlar aşağıda belirtilmiştir. İbraname düzenlenirken bu şartların sağlanmasına dikkat edilmelidir.

    1- İbra sözleşmesinin yazılı olması,
    2- İbra tarihi itibariyle sözleşmenin sona ermesinden başlayarak en az 1 aylık sürenin geçmiş olması,
    3- İbra konusu alacağın türünün ve miktarının açıkça belirtilmesi,
    4- Ödemenin, hak tutarına nazaran eksiksiz ve banka aracılığıyla yapılması gerekmektedir.

    Bu unsurları taşımayan ibra sözleşmeleri veya ibraname kesin olarak hükümsüzdür. İbraname geçerliliği bu şartlara bağlıdır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikLimited şirket ortağı kendi kredi kartını şirket faaliyetleri için kullanabilir mi?
    Sonraki İçerikBilanço esasına göre defter tutan gerçek kişinin basit usule geçiş şartları nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz