Ana Sayfa TTK Hisse Senedi Bas, Satışında Vergi Ödeme!

    Hisse Senedi Bas, Satışında Vergi Ödeme!

    2334
    0

    Anonim Şirket hisse senedi bastırılmasının avantajlarından yararlanın!

    A.Ş. HİSSE SENEDİ BASTIRILMASININ NE AVANTAJI VARDIR?
    *Anonim şirket hisse senetleri basımının ardından 2 yıl sonra kazanç elde ederek elden çıkarılırsa,  kazancın tutarı ne olursa olsun gelir vergisine tabi değildir.

    Örnek: Tek hissedarı bulunan ve 50.000 TL nominal sermayeli bir Anonim Şirket 15.02.2014 tarihinde hamiline yazılı hisse senedi bastırmış ve pay sahibine teslim etmiştir.

    Pay sahibi, elinde olan bu hisse (Pay) senetlerini 16.06.2016 tarihinde 2.000.000 TL karşılığında elden çıkartmıştır. (satmıştır) bu satıştan 1.950.000 TL kazanç elde hisse sahibi gelir vergisi ödemeyecektir.

    Hisse senedi basılmamış olsaydı, elde edilen 1.950.000 TL kazanç için, 674.250 TL Gelir vergisi ödenmesi gerekecekti.

    -Bu avantajdan yararlanmak için Anonim Şirket kurulduktan sonra, taahhüt edilen sermayenin ödenmesi, akabinde hisse senedi bastırılması gerekmektedir. Son koşul ise aradan 2 yıllık sürenin geçmesidir.

    Kaynak: Gelir Vergisi Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikReel GSYİH’nın Fiyatlar Üzerindeki Etkisi (Makroekonomi)
    Sonraki İçerikYabancıların çalışma izni istatistikleri

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz