Ana Sayfa Vergi Hazır Beton Tesliminde KDV Tevkifatı Var Mıdır?

    Hazır Beton Tesliminde KDV Tevkifatı Var Mıdır?

    244
    0

    Yapmakta olduğumuz işyerleri için kaba inşaat işini taşerona verdik. Sadece beton alımları firmamız tarafından yapılmaktadır. Almakta olduğumuz beton için KDV tevkifatı uygulamamız uygulamamız gerekiyor mu?

    Evet Oran 4/10

    Yapım işleri kapsamında veya ayrıca alınan hazır beton işleri için 4/10 KDV tevkifatı uygulanacaktır. KDV Tevkifat için ana işverenin belirlenmiş alıcılardan olması veya KDV mükellefi olması halinde ana işin 5.000.000 TL’yi geçmesi gerekir. 

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMali müşavirlik faaliyeti gösterecekler faaliyet kodu (NACE) alanına ne yazmalıdır?
    Sonraki İçerikNihai tüketiciye perakende tütün mamulleri satışında KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz