Ana Sayfa Vergi Hangi Kurum ve Kuruluşlar Kriz Hallerinde Zarar Görenlere Gönderilen Eşyalar İçin Serbest...

    Hangi Kurum ve Kuruluşlar Kriz Hallerinde Zarar Görenlere Gönderilen Eşyalar İçin Serbest Dolaşım İzni Muafiyetinden Faydalanabilir?

    1352
    0

    1- HANGİ KURUM VE KURULUŞLAR KRİZ HALLERİNDE ZARAR GÖRENLERE GÖNDERİLEN EŞYALAR İÇİN SERBEST DOLAŞIM İZNİ MUAFİYETİNDEN FAYDALANABİLİR?
    Yurt dışında bulunan gerçek ve tüzel kişiler ile resmi kuruluşlar tarafından bağışlanan 4458 sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararın 105’inci maddesinde belirtilen eşyanın, yalnızca kamu kurum ve kuruluşları ile Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflar ve kamu yararına çalışan dernekler tarafından serbest dolaşıma girişine izin verilir.

    2- KRİZ HALLERİNDE ZARAR GÖRENLERE GÖNDERİLEN EŞYALARA İLİŞKİN GÜMRÜK İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?
    2.1-
    Kriz hali nedeniyle, kriz halinden etkilenen bölgeye yurt dışından insani amaçla gönderilen temel ihtiyaç maddeleri ile diğer eşya için gümrük mevzuatının öngördüğü şekilde konşimento veya taşıma belgesi ibrazı aranır. Temel ihtiyaç maddesini ve diğer eşyayı kabul eden kuruluş tarafından Ek-7’ye uygun olarak düzenlenecek eşya listesi gümrük idaresine sunulur ve buna göre gümrük işlemleri tamamlanır.
    2.2- Kamu kurum ve kuruluşlarına teslim edilen yardım malzemeleri için mevcut belgelere istinaden işlemler tamamlanır.

    3- KRİZ HALLERİNDE ZARAR GÖRENLERE GÖNDERİLEN EŞYALARDA, GIDA MADDELERİ VE SAĞLIK MALZEMELERİNİN DENETİMİ NASIL YAPILIR?
    Kriz bölgesine yardım amacıyla gönderilen gıda maddeleri ile ilaç, ilk yardım malzemesi vb. sağlık malzemeleri için gönderildiği ülkeden veya Türkiye’de ilgili Bakanlıktan alınacak insan, hayvan, bitki ve çevre sağlığı yönünden güvenli olduğunu gösteren belge, gümrük idaresine sunulur.

    Kaynak: Resmi Gazete (06.06.2017 – 30088)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikE-Defter Uygulamasına Nasıl Başvuru Yapılır?
    Sonraki İçerikİştirak Edilen Şirketin Devralınması Durumunda İştirak Hisse Alımı Finansman Giderleri Gider Olarak Kaydedilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz