Ana Sayfa Çalışma Hayatı Gemi Adamı Hangi Hallerde Fazla Saatlerde Çalışmış Sayılır?

Gemi Adamı Hangi Hallerde Fazla Saatlerde Çalışmış Sayılır?

2743
0

1- GEMİ ADAMI HANGİ HALLERDE FAZLA SAATLERDE ÇALIŞMIŞ SAYILIR?
Gemi adamı haftalık çalışma süresi olan 48 saatin, haftada çalışılan gün sayısına bölünmesiyle bulunacak rakamın aşılması halinde fazla saatlerde çalışmış sayılır.

2- YAPILAN FAZLA ÇALIŞMANIN SAAT BAŞINA DÜŞEN MİKTARI NE KADAR ZAMLI ÖDENİR?
Fazla çalışılan her saate ödenecek ücret normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının %25 arttırılması suretiyle bulunacak miktardan az olamaz. 

3- GEMİ ADAMI HANGİ HALLERDE ÇALIŞTIĞI ZAMAN FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ ALAMAZ?
Geminin, gemideki şahısların veya gemi hamulesinin (yüklerinin) selameti için kaptanın yapılmasını zaruri gördüğü işler, gümrük, karantina ve sair sıhhi formaliteler dolayısıyla yerine getirilmesinde zorunluluk bulunan ilave işler, gemi seyir halinde veya limanda iken gemide yaptırılan (yangın, gemiyi terketme, denizde çatışma, denizden adam kurtarma ve savunma) talimleri hallerinde yapılan çalışmalar karşılığında fazla çalışma ücreti alınamaz.

Kaynak: Deniz İş Kanunu

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTÜSİAD Nedir?
Sonraki İçerikŞirkete Kayıtlı Taşınmazın Zorunlu Nedenler İle Satışından Elde Edilen Kazançlar İstisna Kapsamına Girer mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz