Ana Sayfa Güncel Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti –...

Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti – 23.06.2018

1018
0

Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. – 23.06.2018

Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine Yakınlarına ve Tüm Çalışma Arkadaşlarına Sabır ve Başsağlığı Dileriz.

Evinde öğlen saatlerinde kalp krizi sonucu vefat eden Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk’ün cenazesi 24.06.2018 Pazar günü (yarın) Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’ nde ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra İncek Mezarlığına defnedilecektir.


ADNAN ERTÜRK KİMDİR?

1968 yılında doğan Adnan Ertürk. ilk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olan Ertürk, ABD’de University Of Ilinois’te finans alanında yüksek lisans yaptı.

Memuriyete Sayıştay’da Denetçi Yardımcısı olarak başlayan Ertürk, 15.10.1991 tarihinde Maliye Teftiş Kurulu’na girdi.

Adnan Ertürk, 1995 yılında Maliye Müfettişi, 2001 yılında ise Maliye Başmüfettişi olarak atandı.

2003 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı görevine atandı. Gelir İdaresi Başkanlığı kurulduktan sonra, Gelir İdaresi Grup Başkanı olarak aynı görevine devam etti. Ertürk, 2006 yılı başında Gelir İdaresinde Daire Başkanlığı görevine getirildi. 2007 yılında Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığına atanan Ertürk, 2009 yılında Gelir İdaresine Başkan Yardımcısı olarak GİB’e döndü.

Vergi Denetim Kurulu’nun kurulması sonrasında 04.08.2011 tarihinde Vergi Denetim Kurulu’nun ilk başkanı (kurucu başkan) olarak atandı. Bu görevi, Gelir İdaresi Başkanı olarak atandığı 2 Mayıs 2014 tarihine kadar sürdürdü.

—-

Kaynak: Hurriyet.com.tr
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-gelirler-idaresi-baskani-hayatini-kaybetti-40876002

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikİşgücü Temin Hizmetleri İçin Kısmi KDV Tevkifatı Uygulanacak mıdır?
Sonraki İçerikTTK’ya Göre Temerrüt Faizi Ne Zaman Ödenir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz