Ana Sayfa Vergi Geçmişe tarihe e-fatura düzenleyebilir miyim?

Geçmişe tarihe e-fatura düzenleyebilir miyim?

1037
0

SORU

Ay içerisinde sistemde geriye dönük fatura kesmenin cezası var mıdır? Örneğin 22/01/2014 tarihinde e fatura portalına girip fatura 20/01/2014 tarihli fatura kesebilir miyim?

 

CEVAP

e-Fatura uygulamasında geriye dönük fatura kesmek teknik olarak mümkündür. ancak söz konusu tarihle cari tarih arasında herhangi bir fatura kesmemiş olmanız gerekmektedir.Mevzuatta kağıt fatura için geçerli süreler e-fatura içinde tatbik olunur. Mal teslimi ve hizmet ifası halinde 7 gün içerisinde fatura düzenlenmelidir.

 


Kaynak: Gib – e-fatura portalı
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikUzun Vadeli Arz Eğrisi (Mikroekonomi / Arz, Talep ve Piyasa Dengesi)
Sonraki İçerikPiyasa Dengesindeki Değişimler (Mikroekonomi / Arz, Talep ve Piyasa Dengesi)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz