Ana Sayfa Muhasebe Enflasyon düzeltmesi yapma ve kayıt zamanı nedir?

    Enflasyon düzeltmesi yapma ve kayıt zamanı nedir?

    31.12.2023 tarihli bilançolar için ilk enflasyon düzeltmesi gelir vergisi mükellefleri için 2024 Mart ayına kadar, kurumlar vergisi mükellefleri için 2024-Nisan ayına kadar yapılackaktır.

    213
    0

    Enflasyon düzeltmesi yapma ve kayıt zamanı

    TASLAK TEBLİĞ Madde 51- (1) (1) Enflasyon düzeltmesi yapılan geçici vergi dönemleri ve hesap dönemlerine ilişkin düzeltme işlemleri, tabi olunan vergi türü dikkate alınarak, söz konusu dönemlere ait geçici vergi/gelir/kurumlar vergisi beyannamelerinin (süre uzatımları dâhil kanuni süre içerisinde) verilme tarihine kadar yapılır, düzeltmenin yapıldığı tarih itibarıyla yasal defter kayıtlarına intikal ettirilir.

    Buna göre 31.12.2023 tarihli bilançolar için ilk enflasyon düzeltmesi gelir vergisi mükellefleri için 2024 Mart ayına kadar, kurumlar vergisi mükellefleri için 2024-Nisan ayına kadar yapılackaktır.


    Kaynak: VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2023 Yılında tasfiyeye giren şirketler enflasyon düzeltmesi yapacak mı?
    Sonraki İçerikEnflasyon düzeltmesi yapılmış bilanço gelir/kurumlar vergisi beyannamesine eklenecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz