Ana Sayfa Vergi Emekli kişinin yurt dışında üniversite okuyan çocuğu Türkiye’de sağlık hizmetinden yararlanabilir mi?

    Emekli kişinin yurt dışında üniversite okuyan çocuğu Türkiye’de sağlık hizmetinden yararlanabilir mi?

    316
    0

    Türkiye’den emekli maaşı alan (SGK emeklisi) kişinin yurtdışında üniversite okuyan 21 yaşındaki erkek evladı, Türkiye’ye geldiğinde Babası üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlanabilir mi?

    Üniversite denkliği var ise evet yaralanabilir.
    18 yaş üstünde olan gençlerden anne veya babası genel sağlık sigortalısı olanlar lise öğrenimi için 20 yaş, üniversite öğrenimi için 25 yaşına kadar genel sağlık sigortasından faydalanmaya devam ederler.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSatmak üzere gider pusulası ile hususi araç satın aldık, sattığımızda satış tutarı üzerinden KDV oranı %1 olarak mı çıkış yapılacaktır?
    Sonraki İçerikGayrimenkul satış kazanç istisnasına KV 5/1-e göre oluşan istisna kazanç için ek vergi ödenecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz