Ana Sayfa Çalışma Hayatı E-Devlet Üzerinden Yapılan Yabancı Çalışma İzni Başvuru Evraklarının Gönderim Süresi Ne Kadar?

    E-Devlet Üzerinden Yapılan Yabancı Çalışma İzni Başvuru Evraklarının Gönderim Süresi Ne Kadar?

    1553
    0

    Yurtiçinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yapılacak çalışma izin başvurularının elektronik ortamda yapılması ve kağıt ortamında imzalanarak Yönetmelik ekinde belirlenen diğer belgelerle birlikte elektronik başvurunun tamamlanmasını takip eden 6 işgünü içerisinde şahsen veya posta ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ulaştırılması gerekmektedir.

    Dış temsilcilikler kanalıyla yapılan başvurularda ise; temsilciliğe yapılan başvuruyu takip eden 10 işgünü içinde Türkiye’deki işveren kurumun söz konusu yabancıyı çalıştırmak üzere E-Devlet kapısı üzerinden online çalışma izin başvurusu yapması ve yine aynı 10 işgünü içinde gerekli evrakları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ulaştırması gerekmektedir.

    Kaynak: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikKapandıktan Sonra Fatura Düzenlenmesi, Faturanın Sahte Olduğu Sonucunu Doğurur mu?
    Sonraki İçerikKur farkı değerleme kar ve zararı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz