Ana Sayfa Vergi E-ARŞİV İnternet Satışlarında Ödeme Şekli ve Tarihi

E-ARŞİV İnternet Satışlarında Ödeme Şekli ve Tarihi

1103
0

E ARŞİV

SORU-CEVAP

SORU:İnternet üzerinden gerçekleştirilen satışlarda, ödemenin satış anında gerçekleşmediği durumlarda nasıl bir yöntem izlenmelidir?

Örneğin; internet üzerinden ürün siparişi verilmektedir. Ancak ödeme sipariş anında yapılmamakta ve bir vade tarihi verilmekte, bu vade tarihi dolmadan ödenmesi beklenmektedir. Alıcı tarafından ödeme ürünü teslim aldıktan sonra gerçekleştirilmektedir.
Bu durumda, fatura üretimi anında ödemenin yapılacağı tarih ve ödeme şekli belirsiz olduğundan, ödeme şekli ve tarihi internet satışlarında boş da geçilemeyeceğinden, nasıl bir yöntem izlememiz gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP: Ödeme şekli bilinmeyen durumlarda ödeme tipini ‘KAPIDAODEME’ seçebilirsiniz.

21.03.2018

_____________________________________________________________________

Kaynak: Gib
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikE FATURA-Teminat Mektuplarındaki (Yansıtma Faturası) KDV Muafiyeti Sebebi Nedir?
Sonraki İçerikTrafiğe kayıtlı otomobillerin yakıt cinsine göre dağılımı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz