Ana Sayfa Ülkeler Dünyanın En İyi Üniversiteleri Hangileri Biliyor musunuz?

Dünyanın En İyi Üniversiteleri Hangileri Biliyor musunuz?

1992
0

2016 YILI DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ

Eğitim alanındaki dünyaca bilinen saygın derecelendirme kuruluşu The Times Higher Education derecelendirme kriterlerine göre 2016 yılının en iyi üniversite listesi yayınlandı.  Yayınlanan listede toplam 799 tane üniversite bulunuyor.

Değerlendirmede sonucu En iyi ilk üç üniversite sırasıyla;

– İlk sırada; California Institute of Technology
– İkinci sırada; University of Oxford
– Üçüncü sırada; Stanford University olarak belirlendi.

Bu üniversiteleri sırasıyla; University of Cambridge, Massachusetts Institute of Technology, Harvard University takip etmektedir.

Listedeki en iyi İlk on üniversite tablosu aşağıdadır.

The Times Higher Education 2016 Yılı araştırmasına göre dünya genelindeki en iyi ilk 10 Üniversite
The Times Higher Education 2016 Yılı araştırmasına göre dünya genelindeki en iyi ilk 10 Üniversite

The Times Higher Education’un yapmış olduğu araştırmalara göre ise Dünyanın En İyi Üniversiteleri hangi ülkelerde kaç tane araştırmasında toplam 799 tane üniversitenin yer aldığı araştırmada ilk ülke Amerika 147 tane üniversitesi ile toplamın % 18,4’ni, İngiltere 78 tane üniversitesi ile toplamın % 9,8’ni ve Japonya 41 tane üniversitesi ile ortalamanın % 5,1’ni oluşturmaktadır.

Onları sırasıyla takip eden ülkeler aşağıdaki gibidir;

The Times Higher Education 2016 Yılı araştırmasına göre dünya genelinde en iyi ilk 799 üniversitelerin bulunduğu ülkeler ve sayıları
The Times Higher Education 2016 Yılı araştırmasına göre dünya genelinde en iyi ilk 799 üniversitelerin bulunduğu ülkeler ve sayıları

Türkiye bu araştırmada 11 üniversitesi ile yer almaktadır. Türkiye’den listeye giren üniversiteler ve sıralamaları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

The Times Higher Education 2016 Yılı araştırmasına göre dünya genelinde en iyi ilk 799 üniversite listesine Türkiye’den giren üniversiteler ve sıraları
The Times Higher Education 2016 Yılı araştırmasına göre dünya genelinde en iyi ilk 799 üniversite listesine
Türkiye’den giren üniversiteler ve sıraları


Kaynak: The Times Higher Education

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikKimler Yeminli Mali Müşavir Olabilir?
Sonraki İçerikYıllara Sâri İnşaatlarda Yapılan Sözleşme Gereği Malzeme Temini İle Ödenen Hak Edişlerde Kurumlar Vergisi Tevkifatı Uygulanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz