Ana Sayfa TTK Değişiklik! Ticaret Sicil Harçlarını Ticaret Odaları Tahsil Edebilecek!

    Değişiklik! Ticaret Sicil Harçlarını Ticaret Odaları Tahsil Edebilecek!

    1882
    0

    1- TİCARET SİCİL HARÇLARI TİCARET VE SANAYİ ODALARINDA TAHSİL EDİLEBİLECEK?
    Gelir İdaresi başkanlığının Ticaret sicili harçlarının tahsili başlığı ile 17 sayılı Harçlar Kanunu Sirkülerini 09 Ocak 2017 tarihinde yayınlamıştır.

    Yayınlanan sirküler ile Ticaret sicil harçlarını Ticaret ve Sanayi odaları ilan ücreti gibi kendi veznelerinden tahsil edebilecektir.

    Bu kapsamda, yayınlanan sirküler ile yetkilendirilen ticaret odaları ile ticaret ve sanayi odaları bünyesinde bulunan ticaret sicili müdürlüğü işlemlerine ilişkin olarak ticaret sicili harçları sadece söz konusu Odalar tarafından tahsil edilecek olup, vergi dairelerince bir tahsilat yapılmayacaktır.

    2- TİCARET SİCİL İŞLEMLERİ SIRASINDA İKİ YERE ÖDEME KÜLFETİ ORTADAN KALKMIŞ OLDU.
    Önceki uygulamada Ticaret sicil harcı ayrı ticaret odası ilan ücreti ayrı veznelere ödeniyordu. Yapılan bu değişiklikle bu külfet ortadan kalkmış oldu.

    Kaynak: Gelir idaresi başkanlığı 17 sayılı Harçlar Kanunu Sirküleri, 09.01.2017

    Tarih: 23 Şubat 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikFRANSA’ da CEO’ ların Maaşları Düşürülecek mi?
    Sonraki İçerik2015 Yılında Girişimlerde Mesleki Eğitim %39,8’e Yükseldi!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz