Ana Sayfa Vergi Binek aracını işyeri kapatmadan kayıtlardan çıkartmak

    Binek aracını işyeri kapatmadan kayıtlardan çıkartmak

    Mükellef İkinci el araç ticareti yapmıyorsa aktifindeki binek araç için düzenleyeceği faturada %1 KDV hesaplar

    82
    0

    Şahıs firması bulunan bir mükellef üzerinde kayıtlı bulunan binek aracını işyeri kapatmadan kayıtlardan çıkartmak istiyor. İşyeri kapatmadan bu mümkün müdür? Aracı kendi üzerine fatura edilecek.

    İşletmeye kayıtlı taşıtlar her zaman satılabilir. İş yerinin kapanışı ile ilgisi yok. Taşıt üçüncü şahıs veya kişinin kendisine satışı yapılır. Fatura düzenlenir. Mükellef İkinci el araç ticareti yapmıyorsa aktifindeki binek araç için düzenleyeceği faturada %1 KDV hesaplar

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2023 Ağustos Ayında İşe Giren Çalışanın Yararlanacağı Gelir Vergisi İstisnası Nedir?
    Sonraki İçerikKomisyonculuk faaliyetinden kaynaklanan borçlar için finansman gider kısıtlaması uygulaması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz