Ana Sayfa Vergi Artık Organize Sanayi Bölgeleri ve Serbest Bölgelerdeki Arsa Üzerine İnşa Edilen Binaların...

    Artık Organize Sanayi Bölgeleri ve Serbest Bölgelerdeki Arsa Üzerine İnşa Edilen Binaların Tahsis Edilene Devir ve Tescil İşlemleri İçin Harç Ödenmeyecek!!!

    1398
    0

    01.07.2017 tarihinde Resmi Gazete’de Yayımlanan 7033 Sayılı Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanununda, Harçlar Kanunu’nun 59’uncu maddede yer alan Harçtan müstesna tutulan işlemler başlıklı maddesinin (n) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

    “(n) Organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve sanayi sitelerinde yer alan gayrimenkullerin ifraz veya taksim veya birleştirme işlemleri, söz konusu bölgelerde bulunan arsaların tahsisi nedeniyle şerhi gerektiren işlemleri ile bu arsa ve üzerine inşa edilen binaların tahsis edilene devir ve tescili işlemleri ve cins değişikliği işlemleri.”

    (n) bendinin değiştirilmeden önceki hali:
    Organize sanayi, endüstri veya teknoloji geliştirme bölgelerinde yer alan gayrimenkullerin ifraz veya taksim veya birleştirme işlemleri.

    Kaynak: : Resmi Gazete – 7033 sayılı Kanun  (01.07.2017)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikHome-Ofis alımı için ödenen faiz ve tamir harcamaları gider yazılabilir mi?
    Sonraki İçerikSüt ve Süt Ürünleri Üretimi, Şubat 2018

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz