Ana Sayfa Çalışma Hayatı Artık İstanbul’daki Taksi Ve Minibüslerde De Kamera Olacak!

    Artık İstanbul’daki Taksi Ve Minibüslerde De Kamera Olacak!

    2171
    0

    Proje, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Minibüs ve taksi dolmuş araçlarına aracın içerisinde görünmeyen yer bırakmayacak şekilde kameralar yerleştirilmesi için çalışmalara başlandı. Bu sayede araçlar 7 gün 24 saat izlenecek. Yapılan bu çalışma ile güvenli yolculuğun haricinde güzergâh ve konum takibi yapılması, toplu ulaşımın denetlenmesi, hız takibi ile kaza riskinin düşürülmesi hedefleniyor.

    Yapılan sistem kapsamında tüm veriler (hız-konum) veriler tek bir merkezde, Toplu Ulaşım Yönetim ve Denetim Merkezinde izlenecek. Özel bir yazılım ile toplu ulaşım araçlarına ait görsel raporlama, kaza ve acil durum bilgisi ve güzergâh kontrolü 7 gün 24 saatlik konum ve hız bilgisi kontrolü yapmak mümkün olacak.

    Kurulacak kameralar sayesinde ortaya çıkabilecek adli olayların incelenmesi, faillere ve delillere ilişkin bilgilere hızlı ulaşılması ve suçların aydınlatılabilmesi için de kullanılabilecek. Bu takip sistemi ile can güvenliği, hırsızlık, gasp, kayıp-çalıntı kontrolü ile kural ihlallerinin kontrolünün sağlanması planlanıyor.

    Bugüne kadar 85 minibüs, 87 taksi-dolmuş olmak üzere toplam 172 aracın montajı tamamlandı. Sistemin tamamlanması ile şehir içerisinde çalışmakta olan 6.460 minibüs ve 572 taksi-dolmuşta toplam 1.032 araçta, 28.128 kamera ile izlenebilir hale gelecek.

    UYGULAYA KATILIM BAŞVURUSU
    Tüm Minibüs ve Taksi Dolmuş araçlarının dâhil olacağı sisteme katılım için Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü

    1- İnternet sitesi üzerinden randevu alınması,
    2- Ardından aracın kurulum alanına götürülmesi gerekiyor.

    Araçların servislerinin aksamaması için kurulumlar gece saat 21.00 ile 07.00 saatleri arasında yapılacak.

    Kaynak : İstanbul Büyükşehir Belediyesi

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikVergilerden Muafiyet Hakkı Geliyor!!!
    Sonraki İçerikİzmir’de Hava Artık Daha Temiz Olacak!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz